Cu permisiunea utilizatorului, aplicațiile pentru iPhone pot face poze și videoclipuri secrete

necompletat
Vă rugăm să împărtășiți această poveste!
image_pdfimage_print

Ori de câte ori acordați aplicațiilor iPhone permisiunea de a vă accesa camera, aplicația poate face imagini și videoclipuri cu dvs. atâta timp cât aplicația este în prim plan, a avertizat un cercetător de securitate miercuri.

Felix Krause, care recent avertizat cu privire la pericolul de apariție a parolei iPhone cu parolă rău intenționată, a scris o postare pe blog ca un fel de PSA pentru utilizatorii de iPhone. Pentru a fi clar, acesta nu este un bug, ci probabil un comportament intenționat.

Ceea ce înseamnă acest lucru este că, chiar dacă nu vedeți camera „deschisă” sub forma unui vizor pe ecran, o aplicație poate să ia fotografii și videoclipuri. Nu se știe câte aplicații fac în acest moment, dar Krause a creat o aplicație de testare ca dovadă a conceptului.

Acest comportament este ceea ce permite anumite aplicații „spion” cum ar fi Stealth Cam sau Easy Calc - Camera Eye A exista. Dar, chiar dacă acest comportament este binecunoscut în rândul dezvoltatorilor iOS și al utilizatorilor de hardcore, merită să ne amintim că toate aplicațiile care au permisiunea camerei pot realiza fotografii în acest mod.

„Este ceva despre care majoritatea oamenilor nu au habar, deoarece consideră că camera foto este folosită doar dacă văd conținutul camerei sau un LED clipește”, a spus Krause pentru placa de bază într-o discuție directă pe Twitter. Krause lucrează în prezent la Google, dar a efectuat și a publicat această cercetare independent de munca sa acolo.

Ce este mai rău este că, spre deosebire de computerele Mac - care arată o lumină verde solidă când camera este activă - iPhone-ul nu are niciun mecanism care să indice utilizatorului că camera este pornită.

„Puteți obține acces complet la ambele camere fără a indica acest lucru utilizatorului”, mi-a spus Krause.

Pentru a testa această funcționalitate, Krause a creat o aplicație personalizată numită „watch.user” și l-a împărtășit cu mine. L-am instalat pe iPhone și am verificat că, într-adevăr, aplicația mi-a făcut poze în timp ce făceam pur și simplu parcurgerea acesteia, și chiar funcționa un motor ascuns de recunoaștere facială.

Citește povestea completă aici ...

Alătură-te listei noastre de mail!


Abonează-te la canal
Anunță-mă
oaspete
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile